måndag 2 november 2009

Storstädning pågår!

Även laestadianerna vill lämna Svenska kyrkan. Att de stannat kvar så här länge har varit en provokation i sig, inte minst med tanke på hur de misshandlat nattvarden. Homofientlighetens enda rätta plats är UTANFÖR all gemenskap. Närmare bestämt där det ska gråtas och skäras tänder.

Varsågod. Ni hittar utgången själva.

12 kommentarer:

  1. Helrätt att lämna det politiska partiet "Svenska Kyrkan".

    SvaraRadera
  2. Vill man vara kyrka är det bäst att vara det på egen hand. Måtte fler inse detta och lämna martyriets behagliga värme för att kavla upp ärmarna och göra jobbet istället för att sitta och kverulera!

    SvaraRadera
  3. Är bloggägaren fullständigt historielös & kunskapsbefriad om den Laestadianska rörelsen ???
    //
    "klassisk kyrkstöt"

    SvaraRadera
  4. Du gör det inte lätt för mig, Gregorius. Jag vet inte om jag ska lägga till dig som länk under "Länkar" eller "De andra"... Kristen, men sundare än nästan alla... Märkligt.

    SvaraRadera
  5. Hur misshandlar de nattvarden?

    SvaraRadera
  6. Vad kallar du för homofientlighet? Jag undrar bara hur det skall låta nu i den så kallade svenska kyrkan när två av samma kön skall vigas. "Tar du denna kvinna till din äkta man"? Eller tvärtom? Ah, jag vet - man skall skriva en "bibel" som är moderniserad för att passa in i den nya gudlösa vänsterliberala världen. Grattis.

    SvaraRadera
  7. Jag har ett tips till dig, du Anonyme som raljerar om andras kärlek: Om du tycker det verkar obehagligt att gifta sig med någon av samma kön, låt bli.

    För övrigt anser jag att Svenska kyrkan borde avstått från vigselrätten.

    Ett av skälen är att den av Djävulen inspirerade homofientligheten - ni vet, när Satan använder kristna som handdockor och säger: 'Homosexualitet är synd' - får vatten på sin kvarn i onödan och homosexuella människor kommer ikläm.

    Ett annat skäl är att respektabla kristna också kommer ikläm, på sin uppriktiga väg från mörker till Kristi klarhet - alltså från homofientlighet till medmänsklig kärlek. Äktenskapet är inte en kyrklig angelägenhet. Det är försumbart.

    SvaraRadera
  8. Men det är iallafall lätt att kategorisera dig, ankjakt, och det känns tryggt.

    SvaraRadera
  9. "Svenska Kyrkan utesluter inte någon" Det är väl något att luta sig emot när Gregorius Rex visar på dörren! Visst är det välgörande med mindre pengar för svenska kyrkan. Glöm inte att gå med igen i aug 2013 bara! Desertörer vinner inga strider i längden och kyrkans huvudnivå är församlingen, oavsett vad kyrkomötet hittar på finns det väl 2 eller tre församlade där i Jesu namn att be med. SLUTA INTE ATT BE FÖR SV K oavsett om ni är inne eller ute.

    SvaraRadera
  10. Vad som behövs är en stark omvändelse i detta land när det gäller alla kristna. Vem har gett oss rätt att tolka bibeln hur vi vill.Söka Gud i bön och Hans vilja. Inte min eller din vilja utan Hans. Jesus lärde oss att be. Ta på dig hans kors, han dog för dig och mig. Jag blir så chockad också av att se mycket av det som många så kallade kristna håller på med. Jag själv lämnade kyrkan i stor sorg efter detta när jag såg att man välsignar det Gud inte välsignar. Men vi ska be efter styrka till de själar som kämpar för Guds rike och står fasta på hans vägar. Låt er inte luras,Jesus har all makt på himmel och jord och det är Han som har sista ordet. Men se också till att ni inte blir förblindade och vilseledd av falska ledare och profeter som vilse leder många fel p g a att dom inte sätter sanningen i första rum. Gud varnar och säger tydligt vad som skall ske i den yttersta tiden ...Kära syster eller broder i Herren STÅ FASTA :) Genom ståndaktighet skall ni bli styrkta. Vänta på Herren och lyssna inte till allting! JESUS ÄR HERRE!

    SvaraRadera
  11. Anonym,

    Bortom dessa ord, ord, ord och klichéartade kristna formler finns ändå ett budskap.

    Det gläder mig att du håller med mig!

    SvaraRadera