söndag 6 juni 2010

Stoppa bidragen omedelbart!

Man har nu från medias sida äntligen uppmärksammat det faktum att religiösa organisationer har uppfattningar och attityder gentemot enskilda medborgare som strider mot samhällets grundläggande värderingar. Trots detta har man uppburit bidrag från staten.

Sveriges skattebetalare har således i åratal finansierat den religiösa ondska som drabbar den homosexuella folkgruppen. Detta måste omedelbart få ett slut.

Enligt Dagen.se uttalar sig en företrädare för ett ungdomsförbund sålunda:

- Själva beteendet kan vi inte acceptera men vi accepterar människorna, säger Edward Sköllerfalk, riksordförandena i Pingst Ung, när han får frågan om hur hans förbund ser på homosexualitet.

Inte beteendet men människorna. Åter denna pinsamma idioti som innebär att försöka anpassa verkligheten efter en teori, kartan efter terrängen.

Ungdomligt oförstånd? Dumhet, dumhet och åter dumhet? Nej, en gedigen homofientlig agenda - som styr en bibelsyn - som styr en teologi - som styr ett sätt att bemöta människan. Jesus Kristus måtte gråta när han ser dessa, de som dels skriker ut hans namn i spelad hängivenhet, för att samtidigt i hans namn trampa på de som är hans minsta bröder.

De religiösa samfunden måste en gång för alla lära sig vad som är förenligt med det svenska samhället och att veta hut när det gäller att kränkningar av medmänniskor. Det duger inte att föra dessa omoraliska, närmast fascistiska och icke-demokratiska värderingar i sitt ideologiska bagage.

Stoppa bidragen till dessa organisationer skoningslöst och med omedelbar verkan!

26 kommentarer:

  1. Men utifrån vad du skriver så är det du som är den som är fascist...för övrigt så är det ingen skillnad mellan den kristna tron och den muslimska...men att stoppa bidragen till muslimerna begär varken du eller Ungdomsstyrelsen..

    SvaraRadera
  2. Staten har i alla tider förringat och kvävt människans rätt att ha avvikande åsikter. Sverige börjar likna det landet vi hade runt 1920-talet, då frikyrkan fick slå sig fram för att höras. Om vi lyckades då utan statens judaspengar så kan vi göra det igen. Det är dags att de kristna organisationerna tuffar till sig utan statens kvävande översyn.

    SvaraRadera
  3. Jonas!

    Jag kräver inte att dessa ungdomsförbund ska förbjudas. De ska ha samma rätt att bilda opinion som alla andra inom gränsen för yttrandefriheten.

    MEN DE SKA INTE FÅ SVENSKA SKATTEBETALARES PENGAR, för att bedriva verksamhet som bryter mot dessa grundläggande svenska värderingar.

    Och de ska inte få betalt för hetsa människor till självmord, eller ljuga och bedra sin omvärld. Hörde du inte de unga människorna i radioreportaget? Genomskådade du inte deras skriande falska påstående? Allt för att få uppfylla den djävulens agenda som styr deras göranden och låtanden.

    Skäms, du som kallar den som står upp för sanningen för fascist!

    Jag bevakar de kristna avarterna i vårt land, de muslimska får andra ta hand om, men givetvis begär jag samma sak av dem. Ditt påstående andas den vanliga anti-politisktkorrekta rättshaverismen.

    SvaraRadera
  4. Anonym!

    Som jag sagt här ovan. Sveriges folks skattepengar ska inte gå till att betala förledande av ungdom.

    Och jag tvivlar inte ett ögonblick på att de evangelikala sammanhang som spottar på Jesu ord om ekonomi, sitter på egna förmögenheter som de gärna finansierar sin ungdomars villfarelser med.

    Det vore dock Judaspengar om något.

    SvaraRadera
  5. 48 MILJONER KR!!?? Regeringen samt Ungdomsstyrelsen är verkligen givna kort att räkna med när det kommer till motarbetandet av religiös indoktrinering av barn. Detta är ett vedervärdigt plockexempel på att stat och kyrka INTE är skilda sedan år 2000.

    Ett sekulärt samhälle och religionsfrihet går mer än väl att kombinera för framtiden!

    SvaraRadera
  6. För mig så får dom gärna taga bort alla tystnadsbidrag.

    JESUS -Sade att i den yttersta tiden så kommer det att vara bara ett fåtal frälsta som har en personlig tro på GUD..... NT 81 Lukas 18:8 Jag säger er: Han kommer snart att skaffa dem rätt. Men Människosonen, skall han finna någon tro här på Jorden när han kommer?,) Och så som i Sodom och på Noas tid före floden då endast 8 st själar blev då upplyfta på Vattnet undan GUDs vrede. Ps- Rapport och SR har tydligen helt glömt bort att vi fortfarande har Trosfrid enligt Svenska grundlagen, Men detta värnar inte dessa genomskådade maktens köpta media Journalister.


    Mvh - Roland.

    SvaraRadera
  7. Intressant, Roland. Du tycker alltså att journalisterna inte ska granska den ondska de nu har avslöjat.

    Du skall icke dräpa, säger Bibeln, men det är kanske inte intressant så länge man får gå i kyrkan och vältra sig i självtillräcklighet och ga en tydlig fiende: de homosexuella.

    Jag hoppas du kommer på bättre tankar än smutsen du ger uttryck för här. Då kanske du kommer till himlen på kuppen.

    SvaraRadera
  8. Enligt min mening skjuter Gregorious Rex högt över målet och slår in vidöppna dörrar. Hans kritik saknar både fakta och relevans, i likhet med de uppenbart politiskt korrekta, enögda och kristofobiskt färgade journalisterna på "Kaliber".

    De kristna ungdomsförbunden gör sig inte mer skyldiga till diskriminering än andra ideellla föreningar som får statligt stöd, inte minst de politiska ungdomsförbunden. Bara kristofobisk enögdhet hos kritikerna hindrar dem från att upptäcka den saken.

    Personer som inte delar Moderaternas eller Vänsterpartiets politiska värderingar är heller inte välkomna i de här partierna. Lika lite kan de som regelmässigt bryter mot stadgarna i en nykterhetsförening räkna med att få behålla sitt eventuella medlemskap.

    Inte ens de enögda journalisterna på P1:s ”Kaliber” skulle få för sig att stämpla de här fallen som exempel på ”diskriminering” och ett avsteg från principen om ”alla människors lika värde”. Men av någon underlig anledning döms de kristna ungdomsförbunden med en helt annan måttstock, och den är inte rättvis.

    Alla som nu ropar högt mot de religiösa ungdomsförbundens påstådda diskriminering bör nog sansa sig och tänka efter en smula. Varför ojar de sig inte alls över att även andra typer av ideella föreningar ställer vissa grundläggande krav för ett medlemskap? Ska inte alla dömas och bedömas på samma sätt?

    Innerst inne inser givetvis journalisterna på ”Kaliber” inkonsekvensen och orimligheten i deras arbetshypotes om den påstådda diskrimineringen. I annat fall skulle de naturligtvis ha ställt samma absurda krav på andra ideella föreningar. Ändå svalde ”Rapport” och andra medier helt okritiskt den här nyheten med hull och hår...

    Den kristna tron bygger på Bibeln. Och den är klar och tydlig med att utlevd homosexualitet är ett brott mot Guds uttalade vilja med människan. Däremot står det lika klart att ”Gud älskar syndaren men hatar synden”! Det är alltså väldigt viktigt att skilja här mellan sak och person.

    Men det innebär givetvis inte att kristna ungdomsförbund eller de kyrkliga samfunden ska acceptera medlemmar som öppet lever i synd, och det gäller oavsett om det handlar om homosexuella handlingar, medverkan i stöldligor eller gängkriminalitet. Det är bara några få exempel på synder mot Gud.

    I Guds perspektiv finns ingen motsats mellan att å ena sidan ta avstånd från synden och människors lika värde. Inför Gud är vi alla lika mycket värda. Den här frågan handlar egentligen inte alls om den saken. Poängen är att en Guds församling ska hållas helgad och ren inför honom.

    Även homosexulla människor är förstås välkomna i en kristen gemenskap. Det avgörande är inte den sexuella identiteten eller läggningen i sig. Men alla kristna samfund (utom den avfallna Svenska kyrkan) bygger på en vilja hos alla medlemmar att de vill omvända sig från ett liv i synd och leva ett liv i samklang med Guds vilja.

    Att kalla det grundlläggande kravet för ”diskriminering” och ett avsteg från principen om ”alla människors lika värde” är bara patetiskt och ett resultat av en huvudlös kristofobisk hållning.

    SvaraRadera
  9. GR:
    Jag lärde mej i skolan att Gud inte finns, att han är en idé påhittad av människan.Är det enligt den "svenska värdegrunden" ett ok sätt att undervisa?

    Jag lärde mej också, den hårda vägen, att den som står för att han tror på Gud får leva med att bli mobbad och ensam.Inte gjorde skolan nåt åt det, den märkte nämligen inget, alt sket i det hela...och jag vågade inget säga.

    Snacka om "samhällets värderingar", ska det aldrig gå upp för sekulär-fascisterna att moral inte existerar utan en givare av densamma?
    Möter ofta människor i jobbet som frankt påstår att de skiter i moral, samvete etc, för "ingen annan har nåt samvete".De kan bara tala på det sättet då de inte har någon "över sej" som det har konsekvenser att gå emot.

    Det är inte förtryck per definition att påstå vissa sätt att leva är fel!Snarare är det bra att vissa har en värdegrund som inte är helt godtycklig som den sekulära nödvändigtvis måste bli.

    Ska kyrkorna inte kunna få bidrag pga enbart det faktum de inte ser homosex som något gott och enligt deras tro acceptabelt, då ska inte heller sekulära organiatationer få några pengar, då de, utan någon given moralisk grund säger saker om oss troende som vare sej stämmer eller är trevliga dvs skulle kunna uppfattas som kränkande.Den sekulära ideologin har ju inte (heller) bevisats vara sann, ändå tillåts den bestämma i stort sett allt i samhället och har nästintill totalitär makt i medierna.En religion bytt till en annan, enkelt uttryckt.

    Men vi kristna är vana (en del av oss iaf) att uppfattas som mindre värda eller mindre respektabla, inte alls något unikt för HBT-personer.
    Och det ÄR inte fel att säga som Edward S säger...
    Personer ska man alltid respektera, deras åsikter och beteende behöver man absolut inte tycka om, och man har rätt säga det, om man inte tycker det är bra.

    SvaraRadera
  10. Är det ondska att ha en åsikt, då är du ond! Demokrati betyder att man får ha avvikande åsikter.
    Tur att det fanns demokrati förr. Annars hade ju inte HS fått några rättigheter...

    SvaraRadera
  11. Jag håller med om det du skriver i bloggposten, Gregorius Rex.

    Självklart ska inte skattepengarna gå till ungdomsverksamhet där man diskriminerar vissa grupper. I yttrandefrihetens namn står det dem fritt att ha åsikten att homosexualitet är synd, men det innebär att de får finansiera sin verksamhet själva, för staten ska inte acceptera diskriminering pga sexuell läggning. Riksdagen kan inte både stifta lagar mot diskriminering, och dela ut skattepengar till ungdomsverksamhet där man diskriminerar ungdomar pga sexuell läggning. Skattepengar ska inte gå till vad som helst, och det är heller ingen mänsklig rättighet för en förening att få bidrag från staten.

    Det Edward Sköllerfalk sade är så korkat så att klockorna stannar! Jag kan ärligt säga att jag tycker synd om dessa kristna som är tvungna att intala sig själva något så felaktigt för att få sin teologi/verklighetsbild att gå ihop, för i de flesta andras ögon framstår de som otroligt korkade för verkligheten ser inte ut så. Det han sade är lika korkat som om någon skulle säga till en mörkhyad person att jag accepterar dig som människa men inte din hudfärg, den måste du ändra på för att få vara med oss.

    SvaraRadera
  12. Lelle,

    Inte särskilt smart skrivet. Är du månne indignerad över att din åsikt inte är accepterad? Att den är tanketräck? Att den är omoral? Att den är svineri? Det verkar så.

    Alla åsikter är inte ondska. Men den homofientliga åsikten är det.

    SvaraRadera
  13. Anonym (16.16)

    "Jag lärde mej också, den hårda vägen, att den som står för att han tror på Gud får leva med att bli mobbad och ensam"

    Det är mycket beklaglig och jag lider med dig. Men du kan aldrig någonsin jämföra något så ytligt som en kristen tro - närmast att jämföra med en åsikt - med homosexualitet - bättre jämförd med hudfärg eller något annat föränderligt.

    När som helst under din mobbing hade du kunnat avsäga dig Kristus och bli ateist. En homosexuell kan inte göra så. Det hjälper inte att frikyrkorna är så kåta på att Djävulens ärenden och sänder ut sina lögnbudskap till ungdomen om att det gå att bota.

    "Snacka om "samhällets värderingar", ska det aldrig gå upp för sekulär-fascisterna att moral inte existerar utan en givare av densamma?"

    Bullshit! Det där är något man säger för att försöka det obevisbara - att Gud existerar. Och i förlängningen skydda det bräckliga korthus man kallar klassisk kristen tro.

    "Men vi kristna är vana (en del av oss iaf) att uppfattas som mindre värda eller mindre respektabla, inte alls något unikt för HBT-personer."

    Den som hyser en homofientlig åsikt - som ju är förenderlig! - måste ovillkorligen finna sig i att bli bespottad eftersom han är Satans barn och en moralisk untermensch. Det är först när han avsäger sig denna ondska som han kan väölkomnas in gemenskap med riktiga människor igen.

    SvaraRadera
  14. "Hans kritik saknar både fakta och relevans"

    Ser du inte relevansen i det jag skriver, beror det förmodligen på att du är styrd av den demoniska agenda som ligegr bakom även ungdomsförbundens tankesnusk. Den går nämligen ut på att det är helt i sin ordning att bryta mot Guds bud och skada enskilda människor för att uppfylla vissa andra. Det är vad som även kan kallas Kristusfrånvänd fariséism och något som är mycket allvarligt.

    "Det är alltså väldigt viktigt att skilja här mellan sak och person."

    När ska ni lära er: DET GÅR INTE ATT SKILJA DEN HOMOSEXUELLE FRÅN HANS HOMOSEXUALITET.

    Man får förmoda att det inte är blott de uppenbara intellektuella defekterna som är synliga hos de "klassiskt kristna" som du, Bengt, förefaller tillhöra - utan fysiska hjärnskador. Moralisk efterblivenhet är det i alla händelser och man skulle inte bli förvånad om gautvåldet mot dessa kristna ökade och dumheten drevs ur dem med piskor och basebollträn. Eftersom detta vore olagligt skulle jag fördöma det skarpt.

    "kristofobisk"

    Jag är kristen, Bengt, men tro inte för ett ögonblick att jag är din broder.

    SvaraRadera
  15. Bengt, de jämförelser du gör är helt uppåt väggarna, ser du verkligen inte det själv? Det går inte att jämföra politiska åsikter med mänskliga egenskaper!

    Som Gregorius Rex har påpekat, politiska åsikter är något självvalt och går att ändra på medan homosexualitet inte är självvalt och går heller inte att ändra. Homosexualitet är ingen åsikt! Det är en mänsklig egenskap som är nära förbunden med en människas identitet, och som många menar är medfödd.

    Och vad jag vet, diskriminerar inte de politiska ungdomsförbunden sina medlemmar pga sexuell läggning, kön, etnisk tillhörighet...?

    Och visst görs alltid en prioritering vad våra skattemedel ska gå till, även angående vilka föreningar som ska få bidrag. En grupp personer som bildar en förening kan inte utgå från att den kommer att få bidrag från staten.

    Jag tror att de flesta motsätter sig diskriminering pga sexuell läggning, kön, etnisk tillhörighet och anser att de föreningar som ägnar sig åt barn- och ungdomsverksamhet och som vill ha statligt stöd i form av skattemedel inte får ägna sig åt sådan diskriminering. Det skulle ge väldigt dubbla signaler att först stifta lagar mot diskriminering och sedan ge statliga bidrag till sådana föreningar som öppet deklarerar att man vill diskriminera ungdomar bl a med hänvisning till sexuell läggning!

    Folk får naturligtvis bilda vilka föreningar de vill, och även ha åsikter om att homosexualitet är synd och inget man vill stödja - men då får man klara sig ekonomiskt på egen hand utan statliga bidrag. Det är ingen mänsklig rättighet att få statligt stöd, och alla föreningar som bildas i landet får heller inget stöd. En prioritering sker alltid. Och nog har både staten och skattebetalarna rätt att ställa upp vissa grundläggande krav som ska uppfyllas för att statliga bidrag ska kunna beviljas?

    SvaraRadera
  16. @Gregorius Rex:

    Enligt din mening är jag tydligen ”styrd av den demoniska agenda som ligger bakom även ungdomsförbundens tankesnusk”. Du syftar på att deras motstånd mot utlevd homosexualitet ”tyder på att det är helt i sin ordning att bryta mot Guds bud och skada enskilda människor” (!).

    De flesta kristna skulle nog hoppa till rejält av pur förvåning över de här orden. Jag är tämligen övertygad om att du i så fall tolkar innebörden av kristen tro och Guds vilja som den onde själv läser Bibeln. Din teologi går ju helt stick i stäv med den tro som Jesus och apostlarna undervisade om!

    Inte minst Nya testamentet är klart och tydligt i frågan om homosexuella handlingar. De är en vederstyggelse för Gud och går i skarp konfrontation med Guds skapelseordning för människan, och hans vilja låter sig inte påverkas av moderna trender, politisk korrekthet eller gayrörelsens lobbyverksamhet.

    Den som vill följa Jesus och bli en kristen måste omvända sig, få sina synder förlåtna och bli en ”ny skapelse i Kristus”. Ingen kristen kan fortsätta att leva i synden. Även de genuint homosexuella måste underordna sig Guds vilja, trots att det kan vara väldigt svårt. För dem kan organisationen ”Medvandrarna” vara till stor hjälp.

    Visst kan det vara svårt att skilja den homosexuelle från den sexuella identiteten och läggningen i sig. Men den omständigheten innebär inte per automatik att den homosexuella människan inte är beredd att låta Guds vilja och Bibelns ord styra hur han eller hon hanterar sin homosexualitet.

    Inom den kristna sfären finns gott om exempel på homosexuella som har ställt sig villiga att låta sig förvandlas av Gud. Och den som kanske inte fått ett snabbt bönesvar på den punkten har ändå uttryckt sin klara vilja att leva ett rent liv som behagar Gud och inte kolliderar med hans uttalade vilja.

    Visst kan ett sådant liv innebära svåra prövningar för den homosexuelle. Men det måste vara en generalmiss att i det läget likt Jonas Gardell och andra uppenbart falska profeter ge grönt ljus för synden. Ur ett evighetsperspektiv är det rimligen ett ringa offer att hålla sig borta från homosexuella handlingar i förhållande till konsekvensen att gå miste om ett evigt liv med Gud. Vad föredrar du?

    En levande Guds församling ska hållas ren och helig inför honom. Den varken ska eller får beblanda sig med synden. Du må kalla mig ”hjärnskadad”. ”moraliskt efterbliven” eller för andra mindre smickrande tillmälen, men i så fall har jag fortfarande kvar min stolthet i Herren. Det är hans ord och budskap som du indirekt för krig emot.

    Därför är jag väldigt förvånad över den fientliga slutklämmen i ditt svar. Du kallar dig kristen, och ändå tar du så här öppet avstånd från Guds ord. Givetvis är den kombinationen helt omöjllig. Som kristen förlitar sig och tror man på Bibeln. Gud kompromissar inte med sanningen och sitt ord.

    SvaraRadera
  17. Bengt,

    "Du kallar dig kristen, och ändå tar du så här öppet avstånd från Guds ord."

    Inte alls. Jag protesterar mot en bibelsyn som innebär att man måste ljuga för att får fram det reslutat du får fram här. Homosexualitet är som bekant inte synd. Den som påstår det bryter mot förbudet att ljuga.

    Jag kan bara avfärda dina utsagor som dålig kristendom - alldeles oavsett hur många andra som delar dina uppfattningar.

    Det är en skriande brist på verklighetsförankring som är det allra värsta och som föranleder de naturliga spekulationerna kring låg moral och hjärnskador. Kanske är det ren dumhet. Kanske är det bara den vanliga försvarsmekanismen som slår in för att inte slå ner den bräckliga troskonstruktion som bärs upp bl a av stora ord som "Guds Ord Säger" och "Sanningen" - men som i själva verket är pur rädsla.

    "Det är hans ord och budskap som du indirekt för krig emot."

    Nej, nej, nej. I den mån det är krig är det mot dig, Guds fiende.

    Men du behöver inte kvarstå i din fiendskap. Du kan vända dig bort från homofientlighetens ondska och istället vandra Jesus Kristi väg. Kanske kan du slutligen även få lära dig vad det innebär att älska din nästa. Och inte bara dig själv.

    SvaraRadera
  18. Hej, Jag heter Filip, är 15 år och kristen.

    först av allt vill jag påpeka det du skrev förut:
    "När som helst under din mobbing hade du kunnat avsäga dig Kristus och bli ateist."
    Är du dum? Kristen på riktigt? En kristen tro är lika svår att lägga av sig som sin sexuella läggning. Iaf om du är kristen på riktigt Jag känner några bisexuella. och även många kristna. Jag vet.
    Och även om den kristna tron skulle vara lätt att ge upp, (vilket det är för en del, svagt troende. så delvis rätt har du ju.)
    så är det fortfarande diskriminering. Men vad gör nån åt det?

    Det finns många grupper och föreningar som trycker ner på oss kristna. Men blir dom granskade? Blir dom av med sitt bidrag? NEJ.

    En annan sak jag reagerat över är hur extremt "kristenfixerad" denna frågan är.....
    vem som helst kan säga att han/hon är emot bögar. Och ingen reagerar.
    MEN om människan ifråga skulle vara kristen,
    då blir det en massa gnäll och klagomål! varför?

    Tror du att det vi i ungdomsgrupperna vill är att trycka ner på folk? Det verkar som du tror att det är själva grunden för våra organisationer...?
    Nåväl, det är FEL FEL FEL.
    Vårat främsta uppdrag är att sprida Jesu Kristi budskap i orterna och trakterna vi bor.
    Att ge ungdomar en plats dom känner sig älskade och uppmärksammade vilka dom än är, oavsett sexuell läggning.

    Visst. Jag kan erkänna att endel (typ hälften av oss) tycker att homosexualitet är en synd.
    Men det är ju inte det vi fokuserar på! Vi fokuserar ju på Kristus.
    Alla är välkomna.
    Därför kränker inte vi någon. Vi bara säger vad vi tycker,, har en åsikt.
    Och om någon inte gillar våra åsikter, Då finns det andra kristna föreningar som dom kan gå till.



    JO, det står i bibeln att homosexuella handlingar är en synd! (Obs. handlingar! Sin sexualitet kan ju ingen hjälpa. Men man kan välja att leva inför herren endast, och leva i celibat.)

    Men det står även att all kärlek kommer från Gud. Så jag tycker personligen att vi borde kunna samsas? Jag menar.... NI BETER ER SOM MINA SMÅBRÖDER!

    Alltid ska ni bråka om vem som har rätt och vem som har fel.Men vet ni? Bibeln ger inga jättetydliga svar! Och alla har rätt att tolka den på sitt sätt!
    Ingen ska behöva bli anklagat för att ha tolkat fel!!!!

    väx upp.




    Och nej, självklart ska ingen HBT:person behöva bli kränkt.
    Men då får man väll anmäla "mobbaren" i fråga,
    ist för att straffa alla andra oskyldiga människor som bara vill tjäna och predika om Jesus.

    (Och vet du? Att kalla någon som bara försöker få sin tolkning hörd för Guds fiende är nog det onskefullaste du kan göra. Han tjänar herren också, så gott HAN kan, och på sitt sätt. precis som du. Nu är det du som "trampar på de som är Jesu minsta bröder." Nu är det du som trampar ner oss för våra åsikter.....)

    Ha en bra dag och Gud välsigne er alla! :)

    SvaraRadera
  19. Filip,
    Kort sagt: Ni har gjort bort er. Kommer ni att ta ansvar för det?

    För det första: JO, du kan när som helst avsäga dig din kristna tro. Den sitter inte i din kropp, den är en övertygelse och i bästa fall en tillit, ett förhållningssätt, en attityd. Du KAN avsäga dig den, men därmed inte sagt att du ska BEHÖVA göra det. Jag är en kristen som är kritisk till det jag ser andra kristna göra. Hade inte vissa kristna valt att förkasta homosexualiteten (nej, det är inte synd i sig, tvärtom begår man flera synder om man exempelvis står i radio och beter sig som en pajas jämför homosexualitet med godisbegär) hade jag föredragit att stå på barrikaden och slåss för trosfriheten. Nu är mitt kall ett annat.

    ”Tror du att det vi i ungdomsgrupperna vill är att trycka ner på folk?”

    NI GÖR JU DET. Är det då underligt att man tror att ni vill människor illa? Knappast.

    ”Att ge ungdomar en plats dom känner sig älskade och uppmärksammade vilka dom än är, oavsett sexuell läggning.”

    Det gör ni inte, ni gör motsatsen. Att säga ett och göra ett annat, är det ok tycker du?

    Ni borde lära er att ta ansvar för era åsikter och handlingar. I Sverige har vi demokrati och det innebär att odemokratiska åsikter som era får finnas, men de får inte pengar.

    Du skriver att ni bara vill sprida Jesu Kristi budskap. Nu har ni tack vare ERA EGNA handlingar, tankar och ord BEGRÄNSAT DEN MÖJLIGHETEN. Tack vare att ni har agerat felaktigt mot er nästa och syndat mot Herren genom att skada oskyldiga homosexuella, så har ni dessutom hindrat Guds rikes utbredande i världen. Tycker Jesus Kristus om det tror du?

    Det är uppenbart att ni inte är intresserade av att homosexuella ska bli frälsta – hade ni det hade ni också tagit reda på FAKTA och inte ägnat er åt lögn och bedrägeri. Som tur är vill Gud att även bögar ska få vara med i hans rike, även om ni står i vägen och uppenbarligen vill hindra dem.

    Hela denna situation ställer frågan: NÄR DE NU BETER SIG ILLA NÄR DET GÄLLER HOMOSEXUALITETEN – VAD FINNS DET MER FÖR DÅLIGHETER SOM DÖLJER SIG I DESSA SAMMAHANG?

    PS. Kalla mig gärna ondskefull. Om man kan tänka sig att påstå att homosexualitet beror på demoner, får man acceptera att kallas Guds fiende, och den som kritiserar Guds fiende får räkan med ett och annat den också.

    SvaraRadera
  20. Fille, precis som Gregorius Rex har påpekat är det naturligtvis ingen som kräver att du, eller någon annan ska avsäga sig er kristna tro. Men visst känner du väl till att det finns kristna, liksom andra troende, som förlorar sin tro eller kanske konverterar till en annan religiös tro? Det är alltså MÖJLIGT att förlora sin tro helt eller gå över till en annan tro. Ett barn föds inte med en kristen tro, eller tro på exempelvis hinduism. Det är något som personen så småningom bekänner sig till.

    Men sexuell läggning, och även t ex hudfärg är något man föds med och inte något personen själv väljer. Det går inte att göra en homosexuell till heterosexuell eller tvärt om. Inte heller kan en person byta hudfärg. Vi måste både acceptera och respektera att det finns olika mänskliga variationer, sådana som vi faktiskt inte har valt själva. Det går heller inte att jämföra religiös tro eller politiska åsikter med medfödda mänskliga egenskaper. Tro och åsikter är möjliga att ändra, men inte sexuell läggning.

    Det enda som är möjligt, är i så fall att förneka vem man är och leva i en livslögn. Att låtsas vara någon man inte är i rädsla för att inte bli accepterad och för att bli utstött. Men ingen människa kan må bra i längden av att leva i en livslögn, och ingen ska behöva göra det för att behaga andra för att de inte tolererar olikheter. Det är inte särskilt kärleksfullt att uppmana sina medmänniskor att leva i en livslögn.

    Precis som att någon mår dåligt av att höra att den är mindre värd och bli mobbad därför att den kanske har en annan hudfärg eller kommer från ett annat land, mår personer som är homosexuella dåligt av att hör av andra att den inte duger som den är, att det är något "fel" på denne och att den måste förtränga och/eller dölja en del av sin identitet för att få vara med i gemenskapen och bli accepterad.

    Det finns faktiskt homosexuella ungdomar som tar livet av sig därför att de inte blir accepterade av sin omgivning! Det är inte så enkelt att "man säger bara vad man tycker" när t ex kristna talar om och i handlingar visar att man inte accepterar homosexualitet. Det är att kränka någon med den läggningen,man kritiserar något som personen själv inte har valt och som är en del av identiteten. De som talar nedsättande om homosexualitet och homosexuella är medskyldiga till att skapa en dålig miljö där de människor det handlar om till slut börjar må dåligt psykiskt. Nog känner du till att ord kan såra? Det är lika fel och lika elakt som att säga rasistiska saker till någon. Det gör lika ont i själen.

    Och ingen homosexuell ungdom (eller vuxen) ska påtvingas någon slags "demonutdrivning" eller liknande i syfte att försöka förändra personens sexuella läggning. Det fungerar inte och det är kränkande. Och att uppmana någon att leva i celibat är att kräva VÄLDIGT mycket av någon. Det måste komma från personen själv, och vara av egen fri vilja. Och alla kristna anser faktiskt inte att det är synd med samkönade relationer, och det måste de med annan uppfattning respektera. Inte heller är det förbjudet i lag, så den homosexuelle är fri att göra som den vill.

    SvaraRadera
  21. Fille, du skrev:

    " En annan sak jag reagerat över är hur extremt "kristenfixerad" denna fråga är... vem som helst kan säga att han/hon är emot bögar. Och ingen reagerar. MEN om människan ifråga skulle vara kristen, då blir det en massa gnäll och klagomål! varför?"

    Är det så bland dina vänner eller klasskamrater att ingen reagerar om någon säger att den är emot homosexuella? Du kan inte utgå från att det är så överallt, i alla grupper. Det är inte min erfarenhet, att ingen reagerar över ett sådant yttrande. Men det beror nog på i vilka sammanhang man befinner sig i och vad som betraktas som socialt accepterat att säga i gruppen.

    Tonåringar brukar vara rädda för att inte bli accepterade av sina kompisar och vågar kanske inte protestera när någon slänger ur sig homofobiska eller rasistiska uttalanden, särskilt inte om den som gör det är den som "styr" och är populärast.

    Att det får uppmärksamhet när kristna säger nedsättande saker om homosexuella, beror nog på att många förväntar sig att kristna ska försöka leva efter de värderingar som Jesus framförde. Att säga nedsättande ord om homosexuella går inte särskilt bra ihop med exempelvis den gyllene regeln... Och det där med att se flisan i sin broders öga men inte bjälken i sitt eget osv.

    Många tycker nog också att det är fel att använda Bibeln som ett slags vapen mot andra människor, att dra ut verser som man använder för att rättfärdiga förtryck av olika grupper i samhället (homosexuella eller kvinnor).

    Många kristna menar att de genom sin tro står för vissa moraliska värderingar, men då gäller det ju att själv leva upp till det också, inte enbart ställa krav på andra...!

    SvaraRadera
  22. RFSL och andra aktivister för homosex har lyckats väl med att införa begreppet "sexuell läggning". Många har nu blivit indoktrinerade till att tro att homosexualitet är normalt, genetiskt grundad och obotlig. De använder med förkärlek jämförelser som hudfärg etc.

    För alla som vill dra upp huvudet ur den svenska gyttjepöl.. - ursäkta plaskdammen, finns det en mängd experter, undersökningar och information som pekar åt ett helt annat håll.

    Ta en god titt på den här hemsidan och fundera lite över vad som idag sägs i vårt Gamla , x , Fjällhöga Land!

    www.narth.com/menus/myths.html

    SvaraRadera
  23. Hej Bert

    och tack för ditt ypperliga exempel på lättgenomskådat kvalificerat nonsens och billig konspirationsnoja.

    SvaraRadera
  24. Det här var ju underhållande. Och oroande. Men mest underhållande.

    1. Homosexualitet är en biologisk företeelse. Vem som helst som har ork att läsa ett vetenskapligt psykobiologiskt verk om detta kan lära sig det, eller, än hellre, läs en kurs i sexologi på närmaste universitet.

    2. Evangelikala kristna ser i allmänhet hellre till bokstaven än människan, och fördömer homosexualitet som något djävulskt, i trots mot all evidens, i tillit till antika fördomar om en naturlig variation av sexuell attraktion.

    3. Men som tur är, är de evangelikala kristnas uppfattningar om homosexualitet lika marginaliserade som de brunas uppfattningar om homosexualitet eller gamla viktorianska uppfattningar om homosexualitet. De är passé. Omsprungna av kunskap, erfarenhet och allmän medmänsklighet.

    4. Gud bevare oss för att lägga skattepengar på några religiösa rörelser överhuvudtaget. - Nå, tro vad ni vill, så länge a) det inte påverkar mig eller andra som klarar sig finfint utan era ogrundade antaganden, och b) jag inte behöver betala ett enda öre för att stödja era inskränkta organisationer.

    Fientlig? – Absolut. Det går bara att resonera till en viss gräns. Sen sätter dumheten en barrikad rakt över dialogen.

    SvaraRadera
  25. "Den som hyser en homofientlig åsikt - som ju är förenderlig! - måste ovillkorligen finna sig i att bli bespottad eftersom han är Satans barn och en moralisk untermensch."
    Inte utan att man hör stöveltrampen från übermensch!

    SvaraRadera
  26. Anonym (09.28)

    Tack för att du så tacksamt sätter foten i rävsaxen.

    Den retoriska bilden är ju hämtad från den tankevärld där homofientligheten annars är så populär. Samtidigt som den så träffande beskriver det låga moraliska värde som finns i den konservativa kristenheten; hyckleriet, egennyttan, de dolda agendorna.

    Stöveltrampet har de kristna bjudit bögar och flator i många århundraden.

    SvaraRadera