söndag 13 juni 2010

Dagen väljer politisk korrekthet


Tidningen Dagen väljer att inte stöta sig med de politiskt korrekta uppfattningarna inom de konservativa leden, och avvisar en kristen annons. Det stavas feget, uselhet, undfallenhet.
Tack, Dagen, nu vet vi.

7 kommentarer:

  1. Det är inte feghet att avvisa en annons som står i strid med tidningens politiska eller religiösa uppfattning. Tidningen Humanisten skulle knappast ta in en annonser för svenska kyrans konfirmationsläger, och tidningen Proletärne skulle nog inte heller ta in en annons för MUF's läger.

    De mest politiskt korrekta uppfattningarna i dagens Sverige är för övrigt en liberal inställning till samkönade äktenskap och israelfientlighet. Den som uttalar sig i motsatt riktning får bereda sig på smutskastning och värdenegativa adjektiv som i uttalandet ovan. Att utsätta sig för landets massiva mob med Sveriges Radio i främsta ledet är snarare tecken på civilkurage och autonomitet.

    SvaraRadera
  2. Henrik,

    "Det är inte feghet att..."

    Jo.

    Dagen är en kristen tidning och EKHO är en kristen organisation. Att ge vika för de orättfärdiga och medvetet okunniga uppfattningar om homosexualitetens väsen som dväljs hos majoriteten av Dagens läsare är ett riktigt moraliskt lågvattenmärke, men samtidigt visar man var man står. Och det är alltid gott att veta vem som är vän och vem som är fiende.

    "De mest politiskt korrekta uppfattningarna i dagens Sverige är för övrigt en liberal inställning till samkönade äktenskap och israelfientlighet."

    Bullshit. Den politiska korrekthet som finns i den konservativa leden är betydligt värre, hårdare och mindre mottaglig för förnuftiga argument.

    "... tecken på civilkurage och autonomitet"

    Snarare brist på desamma, samt dumhet.

    SvaraRadera
  3. Dagen borde ändra etikett till "Reaktionärt kristen" något sådant. För de täcker sannerligen inte hela det kristna spektrat... Fast det är klart, en del av problemet är väl att de vill ha monopol på att definiera "kristen". Elisabeth Sandlund skall dock ha ett erkännande för att hon verkligen är duktig på att framföra de åsikter hon har betalt för att hysa...

    SvaraRadera
  4. Alla tidningar väljer vad de vill publicera. Inget konstigt i det och heller inget att vara upprörd över. En LO-tidning skulle exempelvis inte ta in en annons från Svenskt näringsliv med antifackligt innehåll?

    SvaraRadera
  5. Anonym,

    Du har å en sidan rätt, å andra sidan förenklar du det hela så att du missar vad det handlar om.

    Annonsen har ett en kristen avsändare, ett kristet budskap och ett kristet ärende. Det är alltså inte något antikristet här. Det handlar om att man har olika uppfattningar i en fråga som å ena sidan många har en teoretisk uppfatting om (Dagens ömtåade läsare) och dels beror verkliga människor på ett oerhört djupt plan (de kristna hbtq-personerna).

    Efter P1 Morgons inslag imorse är det tydligt att man från Dagens sida har en okunnig uppfattning i frågan.

    SvaraRadera
  6. Tycker Dagen agerar rätt konsekvent.

    Tidningen (och den har av allt att döma en majoritet av prenumeranterna bakom sig) har tidigare tydligt tagit ställning för det som är alltid har varit den världsvida kristna kyrkans sexualmoral gällande homosexualitet. Det är helt mainstream och helt konsekvent så vitt jag kan se. Sexualmoralen står det förstås vem som helst fritt att ogilla. Förstår inte riktigt att uppståndelsen kommer just nu, ingen borde vara överraskad.

    SvaraRadera
  7. Simon Wämmerfors,

    Faktiskt, det förvånar mig. Jag hade inte väntat mig att en organisation som EKHO, som ju är så tydligt kristen, skulle avvisas.

    Men så är det ju. Dagen har ju inte handlat formellt fel, men väl moraliskt. Det är knappast förenligt med god moral att verka för att fler unga män och kvinnor drivs till självmordets rand tack vare den sexualmoral du kallar 'mainstream'.

    Eller som det gamla ordspråket lyder: Tusen flugor kan inte ha fel - ät skit.

    SvaraRadera