söndag 28 mars 2010

Barbariet i de tanzaniska kyrkorna

Dagen skriver att tanzaniska kyrkor vill stoppa missionärer som är positiva till homoäktenskap. Det visar givetvis på den brist på civilisation som råder i dessa kyrkor och hur den kristna religionen där fortarande har kvar oacceptabla rester från de århundraden då man ansåg att homosexualitet var onaturligt.

Naturligtvis vore det bästa om de tanzaniska kyrkorna i ödmjukhet böjde sina hårda hjärtan och nackar och tog emot undervisning från en kyrka - den svenska - som nått en större mognad än de själva. Det lär nu inte hända och de barbariska kyrkorna bör lämnas ut till djävulen att festa på deras arma själar.

Barbariet finns även inuti Svenska kyrkan. Ett exempel: Det lilla kyrkopolitiska partiet "Frimodig kyrka" - som inte missar ett tillfälle att få leka martyr och gnälla på vad de anser vara missförhållanden i stället för att vara konstruktiva - driver vidare sin homofientliga linje och kommenterar saken på sin blogg. Givetvis åtföljt av den pinsamma kör av lika gnällande kyrkofariséer, bland kommentarerna, som är den grupp man vill tillfredsställa med sina åsikter. Naturligtvis har vi inte sett något gott komma från detta parti ännu, något som förmodligen beror på dess osunda fixering vid äktenskapet.

3 kommentarer:

  1. Det är bra att du bloggar, Gregorius Rex!
    (annars hörs bara EN asikt i dessa bloggar, vilket är väldigt sorgligt.)
    Jag anser det vara oerhört sorgligt, den okunskap, brist pa empati och förstaelse, brist pa respekt inför andras bibeltolkning, speciellt i fragan om homosexualitet, som man finner bland vissa kristna bloggare.

    Alla kristna borde tvärtom, GLÄDJAS da äkta kärlek sprids (bade bland heterosexuella och homosexuella människor,) i denna ofta sa kärlekslösa värld.

    SvaraRadera
  2. Om vi bara leker med tanken på att det är svk som försöker påtvinga andra sin syn. Kan vi också anta att samfund utanför svk har åsikter/uppfattningar som de inte vill få underminerade?
    Vi kan också vända på det hela;
    Afrikanska samfund skickar missionärer till Sverige för att predika att endast män kan vara diakoner, presbyter, biskopar och att partipolitik och homoäktenskap är otänkbara i en kyrka.
    Om då svk säger nej till dylika missionärer är då svk naiva och brister i ödmjukhet?

    Självklart så upphör inte synden bara för att man försöker ge den positiva egenskaper. homosex blir inte mindre synd pga att man är pk. För vad som är synd bestämmer faktiskt Gud.

    SvaraRadera
  3. Sanct Clemens,

    "Afrikanska samfund skickar missionärer till Sverige för att predika att endast män kan vara [...] och homoäktenskap är otänkbara i en kyrka."

    Naturligtvis ska sådana lögner portas. Liksom att den som sprider sådant inom kyrkan med nödvändighet måste rökas ut.

    "homosex blir inte mindre synd pga att man är pk"

    Ack, pinsamheters pinsamhet! Man är inte politisk korrekt när man hävdar det rätta och goda (dvs att homosexualitet inte är synd), utan när man böjer sig efter det högerkyrkliga grupptrycket (dvs ryggradslöst påstår att homsexualitet är synd och själv begår ett batteri av synder).

    "För vad som är synd bestämmer faktiskt Gud."

    Exakt! Och när han nu har inte har gett oss starkare stöd i sitt Ord än att den konservativa kristenhetens omoraliska exegeter måste våldta det med sina smutsiga teologiska lemmar för att finna en fiendegrupp (=de homosexuella) att kontrastera mot och känna sig duktiga i jämförelse med - ja då måste de GODA kristna konstatera att Han inte anser att homosexualitet är synd.

    SvaraRadera