lördag 20 februari 2010

"Jesus var gay"

... tror gayikonen sir Elton John enligt Aftonbladet i en intervju med Parade magazine. Han säger:


– Jag tror att Jesus var en känslig, superintelligent gay man som förstod sig på människors problem – på korset förlät han människorna som hade korsfäst honom, Jesus ville att vi skulle vara kärleksfulla och förlåtande.

En fin komplimang till Jesus och inte alls ett orimligt antagande, naturligtvis. Men som ett brev på posten klagar Jesu efterföljare - ja, de som framhärdar i den för samhället och envar skadliga lögnen att homosexualitet skulle vara en synd. Som vanligt står de där med byxorna nere och vädrar sin vidriga attityd. Och så blir världen, tack vare dem, en smula sämre än en gång.

Kan det finnas en särskild krets i helvetet för homofientliga kristna tro? Nå, även det vore rimligt, men den frågan tänker jag inte besvara här. Det försåtliga kluster av synder som följer på homofientligheten faller naturligtvis även det under nåden, för den som tror på Kristus. Åtminstone den Kristus som sir Elton tycks beskriva.

Dagen skriver om saken här.

2 kommentarer:

  1. Gay är ett begrepp som den "homokulturen" lagt beslag på. Ett mer tafatt försök är att använda sig av "Ecce Homo". Bakom allt står givetvis nihilistikonen Nietzsche. "Fröhliche Wissenschaft" översätts till "Gay Science". Hurra ropar man och dekonstruerar vidare

    SvaraRadera
  2. Anonym,

    Nästa gång du har för avsikt att skriva en kommentar, föreslår jag att du nyktrar till först, så att det inte blir så pinsamt för dig.

    SvaraRadera