onsdag 24 juni 2009

Hyckleri kring rasismen

opinionsavdelningen på dagen.se beklagar man idag att Nationaldemokraterna försöker värva kristna väljare. ”Rasistisk ideologi är inte kristen”, lyder rubriken.

Och jag påminner min vana trogen: Det är hyckleri att göra sig duktig genom att fördöma rasism hos andra, utan att samtidigt fördöma den homofientlighet, och liknande segregerande attityder, som finns i de egna leden. För samtidigt odlar den ”klassiska” svenska kristenheten sina med ND gemensamma intressen i frågan om den homosexuella människans rätt att leva i fred med lika möjligheter att forma sitt liv och leva i trygghet med den partner hon fritt väljer.

Skribenten citerar Paulus:
”nu är ingen längre jude eller grek, slav eller fri, man eller kvinna”.

Om man med denna visdom drar slutsatsen att man inte ska göra skillnad på folk och folk, så är de sista tre orden en fullgod intäkt för homosexuellas rätt till fullvärdigt liv i världen.
”Rasistiska ideologier som vill stänga ute andra har totalt missförstått
betydelsen av orden ’empati, förståelse och tolerans’.”
Det är just dessa tre nyckelord – empati, förståelse och tolerans – som både kan sägas sammanfatta en allmänmänsklig anständighet och som så tydligt saknas hos både rasisten och den homofientlige. Varför skulle orden inte genomsyra allt?

Byta ut ordet ”rasistiska” mot ”homofientliga” i Dagen-citatet ovan och det skulle kunna vara inledningen på den välbehövliga självrannsakelse som de evangelikala samfunden och deras gelikar inom Svenska kyrkan som så många uppriktiga och sanningstörstande kristna nu hoppas på.

Kom loss, lås upp, släpp ut!

6 kommentarer:

  1. ”nu är ingen längre jude eller grek, slav eller fri, man eller kvinna”.

    Om man med denna visdom drar slutsatsen att man inte ska göra skillnad på folk och folk, så är de sista tre orden en fullgod intäkt för homosexuellas rätt till fullvärdigt liv i världen.

    ??????????????Hur sker kopplingen till rasism och homosexualitet i Paulus ord om etnicitet och kön??????

    MN

    SvaraRadera
  2. Bra fångat - jag blir så glad när jag läser det du skriver.

    /hilma

    SvaraRadera
  3. Det är ofattbart att du orkar argumentera för din sak Gregorius! Om du är hs eller inte, det spelar ingen roll i Guds rike. Vi behöver profetröster som förkunnar omvändelse och frälsning i ett avkristnat samhälle. Tiden lider. Fokusera på Jesus, du behövs.

    SvaraRadera
  4. Hej Gregorius. Jag skiter fullständigt i om du är hs eller inte. Du behövs som barikadkristen som förkunnar Guds ord om nåd och frälsning i ett avkristnat samhälle. Punkt.

    SvaraRadera
  5. Tack för de uppmuntrande orden!

    SvaraRadera