fredag 15 januari 2010

Gud straffar homofientlighet med jordbävning

Gud har låtit naturen straffa Haiti för att katolska kyrkans överhuvud återigen uttalat sig mot homosexuellas rättigheter - fullkomligt obotfärdig, utan verklighetsinsikt och i fullständigt förakt för de konsekvenser hans uttalanden får för de människor som berörs. Eller?

Dagen.se skriver att hundratals präster omkommit under rasmassorna och att 'ärkebiskopen blev krossad på sitt eget kontor'. Man får förmoda att de evangelikala kyrkorna har straffats ännu hårdare för sin sataniskt inspirerade hållning till sina homosexuella medmänniskor. Eller?

Efter att genom sina syndfulla handlingar ha tvingat homosexuella att leva ett liv i orättfärdig celibat, att leva i ett orimligt socialt tryck ständigt påpassade och övervakade av kristna syskon och inte minst drivit tusentals homosexuella till självmord - Gud har straffat dem. Eller?


Har Åke Green månne avvärjt en katastrof genom att för en gångs skull avstå från att tala om sin syn på homosexualitet? Kommer Missionskyrkornas beslut att inte viga homosexuella leda till att Gotland sjunker i havet?

11 kommentarer:

  1. Den gud du tycks förkunna är långt ifrån den Katolska Kyrkans Gud. Gud kunde straffa världen för dess synd, men valde faktiskt att Själv betala priset för synden genom att dö på Korset. Alltså är redan priset betalt, och om Gud hade velat straffa världen så hade Han inte Själv dött. Därför är det också orimligt att skylla Gud för katastrofen. Död är inte Guds straff för våra synder, även rättfärdiga människor dör (som Iesus Själv tex). Och död är ju en naturlig konsekvens av vår tillvaro som människor.
    Som kristen så vet jag att "för den som tror samverkar ALLT till det bästa". Vi har att förvalta allt vi fått; vår tid, våra tillgångar, vår sexualitet och allt annat. När vår tid är ute så väntar räkenskapens timma för allt detta och därför finns inget att frukta för dem med ett rent samvete. För alla dem som inte lyssnar till samvetets och Kyrkans röst kan vi bara hoppas på Guds stora Nåd. Kamp är inte heller något ont utan en förutsättning för att vi ska kunna uppnå det verkligt goda. Därför är kämpandet med sexualiteten något som hjälper oss att uppnå djupare värden och eftergivenhet åt begären leder till själviskhet. Behov är något sunt men skadar karraktären när de får ta överhand och alltså bli begär. Sann och äkta kärlek kommer ifrån Gud och är alltid i sammstämmighet med den individuella kallelse som varje människa har fått och söker inte sitt eget utan den andres bästa.

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  3. Hej, Anonym,

    Tänk vad många kyrkliga formler man kan få med i en kommentar. Och det lät ju riktigt vackert. Trist bara att det låter så teoretiskt. Men det beror väl på att det är en teori som verkligheten med mer eller mindre milt våld ska anpassas till.

    Dina ord om behov och själviskhet är självklara, men hör knappast hit. Den kamp som ska utkämpas när det gäller sexualiteten är följande: Motståndet mot homosexualiteten ska krossas och det ovillkorligen.

    Jag önskar dig god lycka i din egen kamp för ett värdigt liv med förhoppningen att även du en dag ska få Guds välsignelse över ditt liv.

    SvaraRadera
  4. Jonas här, katolik.

    Givetvis är det Gud som straffat de onda katolska prästerna! Vi vet ju att katolska kyrkan är ond rakt igenom, det är bara att läsa i såväl Aftonbladet som i diverse tidningar på den kristna vänsterkanten. Det brukar stå där med jämna mellanrum.

    "Att det sedan är ett stort antal hundratusen andra människor som strukit med är givetvis tråkigt, men det är smällar man får ta", säger Guds presstalesman Den Helige ande

    SvaraRadera
  5. Hej, Jonas!

    Tack för din ironiska kommentar!

    Nog finns det djävulskap i Il Vaticano, det krävs blott en gnutta sunt förnuft att inse, men ärligt talat är nog Katolska kyrkans två största problem högmodet och martyrkättjan. Den första råder i ledningen och den andra på gräsrotsnivå - inte minst i ett sekulärt samhälle som Sverige.

    Jag förmodar att "Aftonbladet" och "diverse tidningar på den kristna vänsterkanten" också är uttryck för ironi. Eller är det bara så jobbigt att ingå i en ifrågasatt minoritet att bitterheten tagit över dig?

    SvaraRadera
  6. G. Rex
    Det är märkligt att du alltid bara har negativt att säga om oss katoliker. Att kallas bitter när man ständigt blir på flugen av sådan som dig. Jovisst är vi katoliker i minoritet i Sverige men glöm inte att det är homsexuella också. Att säga att katolska kyrkan hatar homosexuella. Lägg av. Jag tycker att du ska börja lägga kraft och energi på Hur homosexuellas rättigheter ser ut i resten av världen Tro inte att ni har så lätt i de kommunistiska länderna. Jag föreslår dig att du ger dig på muslimerna för där kan du finna otroligt mycket hat och intolerans. Men det är klart detta vågar du nog inte för risken är ganska stor att drabbas riktigt illa. Di idiologi är tydligen att du får hata andra men andra får inte ha negativa synpunkter på homosxuella. Rent intelektuellt får jag inte detta att gå ihop. Det märks att du inte har mycket Livserfarenhet För att få gehör i sina frågor fungerar inte hat utan dialog. Men homosexuella har tydligen svårt till det eftersom det är alltid så att man måste slå. Men räkna då alltid med att det finns människor som då väljer att fysiskt slå tillbaka vilket jag inte definetivt förespråkar. Då skulle jag inte haft någon homosexuella vän kvar.
    Har du någongån funderat över den Svenska Frikyrkan och hur dom är det har jag för jag har tillhört en frikyrka som sa alla är välkomna men när det kom fram att den personen var homosexuell frystes personen ut. (Inte helt vanligt i Den protestantiska kyrkan) Den falskhet och lögn är en av anledningarna till att jag blev Katolik.
    Sist men inte minst något av det lägsta man kan göra är att ge sig på döda människor som du gör genom att du länkar din blogg till dessa artiklar.

    SvaraRadera
  7. Anonym,

    Mitt ärende med denna blogg är att betrakta kyrkligheter och kritisera det som är fel. Det gör jag.

    Det faller dig uppenbarligen inte i smaken och den enorma affekt i vilken du författar ditt pinsamt oreflekterade inlägg bekräftar för mig att min kritik av den katolska kyrkan homofientliga hållning är helt korrekt och adekvat.

    Du läser inte klart. Begriper inte det lilla du läser. Och du saknar perspektiv. Det hade blivit mindre genant för dig om du låtit bli att dra din kyrka än mer i smutsen än den själv gör. Din bitterhet lyser som en fyrbåk i natten och jag har inte för avsikt att låta min verksamhet dikteras av människor som du.

    Böj ditt hjärta till Kristus och avsvär dig den Djävul som inspirerar din kyrka till homofientlighetens villfarelse!

    SvaraRadera
  8. För övrigt är det ju mycket intressant att påven - jag förmodar enligt uppfattning oemotsagd - ska få arbeta mot homosexuellas rättigheter i världen, men jag ska inte få kritisera detta i en obetydlig blogg. Pinsamt.

    SvaraRadera
  9. Tur för oss att vi har en rättvis och allvis domare som dig, O, Rex bloggosfærum!

    Ser du inte att du sätter dig i just den båt du hatar genom dina svart-vita kommentarer? Du hamnar på precis samma sida som Pat Robertson med flera som uttalat sig urskiljningslöst i frågan om orsaken till jordbävningen i Haiti.

    Vänligt eller avogt inställd till homosex – hur kan du utnyttja en broders/medmänniskas död till din egen triumf? Du borde skämmas och hålla tyst tills du lärt dig att nyansera dina uttryck en aning!

    Att vi är meningsmotståndare i homosex-frågan behöver vi inte göra hemlighet av, men jag önskar ändå dig – broder/medmänniska – som finns bakom signaturen Gregorius Rex, Guds rika välsignelse!

    F.d. bloggare

    SvaraRadera
  10. Du utnämner mig till domare för att jag skriver på en blogg som läses av något hundratal personer i veckan. Att döma av dina tidigare kommentarer är du katolik. När din påve uttalar sig om homosexualiteten försurar han miljön för miljoner homosexuella i hela världen. Du tappar byxorna, F.d. bloggare.

    ”Ser du inte att du sätter dig i just den båt du hatar genom dina svart-vita kommentarer?”

    Att det lilla ordet ”Eller?” efter några av styckena är ett retoriskt frågeord, ignorerar du. Rumpan är sannerligen bar!

    ”Du borde skämmas”
    Det är du som borde skämmas som varken kan/bryr dig om att läsa innantill – och som dessutom inte förnekar att du är homofientlig. Nu rinner träcket längs de katolska benen.

    ”och hålla tyst”
    Rättfärdigheten kan aldrig tvingas till tystnad.

    ” jag önskar ändå dig […] Guds rika välsignelse!”

    Det tror jag inte du gör, hycklare.

    SvaraRadera
  11. Luther, Gustav Vasa och Gustav den andre Adolf visste vad de gjorde, och de ska ha ett stort tack för att de bekämpade det katolska svineriet.
    /Kamelsilaren

    SvaraRadera