tisdag 19 oktober 2010

För homofientlighetens offer

Idag och 27 oktober bär jag inte den lila skjortan för att mitt ämbete så bjuder, utan för att hedra de homofientlighetens offer som fortfarande skördas i kristna sammanhang i Sverige år 2010, utan att förövarna ställs till svars eller tvingas ta ansvar för sin ondska.

måndag 18 oktober 2010

Oanständig bibeltolkning ger massflykt ur finska kyrkan

Den oanständiga - och felaktiga - uppfattningen att det a) finns en enhetlig syn på homosexualitet i Bibeln och b) att denna syn skulle vara avvisande mot homosexalitet, har förfäktats av en finsk politiker i offentlighetens ljus och därmed skapat massflykt ur finska kyrkan.

Detta är inte något att förvånas över. Anständiga människor med hög moraluppfattning, vill inte befatta sig med något så lågstående som det pinsamma bigotteri den homofientliga hållningen utgör. Det hjälper inte hur svepande formulingeringar man än svänger sig med på det det påhittade temat 'homosexualitet är synd': EN LÖGN ÄR EN LÖGN ÄR EN LÖGN!

Att det var en kristdemokratisk politiker som höjt stämman på sin utstakade väg mot avgrunden, förvånar föga. Det finns givetvis något befriande med detta att människor talar ut och berättar var de står, så att det övriga samhället kan isolera dem där de inte gör skada. Homofientligheten är som bekant en skadlig och omoralisk attityd som måste bekämpas med kraft. Den är släkt med främlingsfientlighet, rasism och vanligt människoförakt. Den kallar sig emellanåt kärlek, men är i själv verket hat.

Det beteende som den finska politikerna uppvisats måste bestraffas hårt - och det är just vad de anständiga finnarna just nu gör.